Het vaccineren van een kat is om hem te beschermen tegen besmettelijke virale ziekten die zijn gezondheid kunnen bereiken en zelfs zijn dood kunnen veroorzaken.

U moet uw kat vroeg vaccineren. Vanaf 2 maanden wordt het kitten niet langer beschermd door maternale antilichamen.
De kat krijgt zijn eerste injectie rond de 2 maanden en de tweede een maand later.

Een jaarlijkse herinnering is dan vereist om de immuniteit te behouden.
Met het ouder worden dalen haar afweermechanismen af, onthoud haar herinneringen.

 De belangrijkste virale ziekten bij katten.

 

Kattenziekte

Ziektes zijn zeer besmettelijk, vooral bij kittens waar het vaak dodelijk is
Het manifesteert zich door hoge koorts en braken, die gevolgd kunnen worden en ernstige uitdroging.
Het is niet overdraagbaar op mensen of andere dieren. Het virus dat verantwoordelijk is voor deze ziekte is zeer resistent. Vaccinatie blijft het beste wapen tegen kattenziekte.

 

 

 

 

Kattenleukemie (FeLV)

Het is leukemie.
Het wordt gevangen door direct contact tussen katten (bloed, seksuele manier, speeksel, urine, traan ...).
Het virus is op geen enkele manier besmettelijk voor de mens.
De kattenleukemie manifesteert zich door gewichtsverlies van uw kat, bloedarmoede, het verschijnen van ganglia en soms tumoren.
Screening en vaccinatie tegen deze ziekte zijn daarom essentieel.

 

 

 

 

Kattenaids (FIV)

FIV (Feline Immunodeficiency Virus) is een virus uit dezelfde familie als HIV (Human Immunodeficiency Virus), het virus dat bij de mens aids veroorzaakt. IVF wordt echter niet overgedragen op mensen.
De uitzending gebeurt voornamelijk tijdens een gevecht door bijten. Bovendien kunnen kittens ook door hun moeder worden besmet via haar melk of speeksel.
De symptomen van IVF zijn die met verminderd vermogen van het immuunsysteem:

* Koorts, toegenomen grootte van de ganglia;
* Huid- en spijsverteringsbetrokkenheid bij infecties;
* De kat is dan anemisch, verliest gewicht en afleveringen van hyperthermie komen vaak voor.
Een kat bereikt door IVF kan enkele jaren duren om zijn ziekte volledig te verklaren.

Het is echter waarschijnlijk dat deze ziekte tijdens deze periode wordt overgedragen. Helaas is er momenteel geen vaccin om katten te beschermen met FIV.Feline Infectieuze Peritonitis (FIP)

PIF is een uiterst ernstige ziekte voor de kat, waarschijnlijk de belangrijkste doodsoorzaak bij jonge katten die in de gemeenschap leven. Het heeft vooral betrekking op dieren tot 1,5 jaar en katten die in de gemeenschap leven (toevlucht, fokken, tentoonstelling, enz.). Alleenstaande katten wonen minder bezorgd.

  

 

NiezsziekteI

Deze ziekte beïnvloedt de gehele luchtwegen van de kat.
Het begint met koorts, ontsteking, vervolgens een infectie van de slijmvliezen van de voorste luchtwegen (neus, keel, mond) en oculair, waardoor de kat niezen en kwijlen. Het is zelden dodelijk, maar kan chronisch worden als de kat niet op tijd wordt behandeld.
De niesziekte is een zeer invaliderende toestand voor het dier.
Om risico's op besmetting te voorkomen, vaccineer en onthoud herinneringen.

 

 

 

De chlamydia

Bacterieel, het resulteert in conjunctivitis, resulterend in roodheid en jeuk. Weet dat als uw kat wordt aangetast door chlamydia, het zelden mogelijk is om hem permanent te behandelen. Dus je kat lijkt misschien genezen, maar is nog steeds besmettelijk. Deze ziekte is echter niet dodelijk en treft vooral katten die in de gemeenschap hebben gewoond. Praat dus met uw dierenarts over het nut van vaccinatie.

 

 

De hondsdoheid

Deze ziekte is overdraagbaar op de mens en vaccinatie van uw kat is verplicht als u op een camping in de Ardennen verblijft of naar het buitenland reist.
Vaccinatie tegen hondsdolheid betreft slechts één injectie als het kitten 3 maanden oud is en vervolgens om de 3 jaar een booster.

 

Om uw kat aan boord te plaatsen, moeten alle bovengenoemde vaccinaties actueel zijn.

Bovendien zijn jaarlijkse herinneringen erg belangrijk omdat de bescherming van de eerste twee injecties geleidelijk verdwijnt en de kat niet langer wordt beschermd. Als hij in contact komt met een besmette kat, zal hij de ziekte oplopen.