Deprecated: Cannot use "parent" when current class scope has no parent in /home/vetcom/public_html/administrator/components/com_fields/helpers/fields.php on line 608

Je gaat op reis met je huisdier. Om vrij over onze grenzen te reizen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. U vindt hieronder, in de vorm van verkorte lijsten, de regels die moeten worden gerespecteerd volgens de landen. Pas op, sommige landen beperken het aantal dieren dat kan reizen. Zorg ervoor dat aan alle vereisten is voldaan en neem contact met me op om u te helpen bij het oplossen van een probleem of als u twijfelt.

Identificatie is verplicht voor honden en katten.

Elektronische identificatie bestaat uit een injectie onder de huid van een elektronische chip en vereist daarom geen anesthesie. Hij ontvangt zijn Europese paspoort op dit moment. Het Community Pet Passport is bedoeld om het dier zijn hele leven te begeleiden. Uw huisdier wordt dan geregistreerd in een database, zodat u op de hoogte kunt worden gesteld als het verdwaalt. Deze registratie maakt de link tussen het dier en het paspoort.

De in België geïdentificeerde dieren zijn dankzij de Europese database in heel Europa te vinden, maar het is beter om ze in het land van verblijf te registreren. Europese burgers kunnen vrij reizen in de EU met een kat, hond of fret, mits hun gezel een paspoort heeft. Dit paspoort bevat de details van de vaccinatie tegen rabiës. Als u een hond, kat of fret hebt die jonger is dan drie maanden (en niet is ingeënt tegen hondsdolheid), raadpleeg dan de nationale wetgeving. . Om vrij over onze grenzen te reizen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Met betrekking tot verplaatsingen van huisdieren tussen alle EU-lidstaten is geldige vaccinatie tegen hondsdolheid de enige vereiste voor grensoverschrijdend verkeer (let op VK, Noorwegen, Malta, Finland) . Ga gewoon naar de dierenarts die uw huisdier gaat vaccineren en voer de juiste gegevens in het paspoort in.

Het communautair dierenpaspoort zal de veterinaire controles vergemakkelijken en het leven vereenvoudigen van de eigenaren van deze dieren, die reizen, omdat er slechts één systeem van toepassing is op alle EU-landen.

Als ik vanuit een niet-EU-land naar een EU-lidstaat reis. Kan ik het paspoort gebruiken?

Normaal gesproken wordt het paspoort in principe alleen gebruikt voor huisdieren die reizen tussen de lidstaten van de Europese Unie. U kunt het huisdierenpaspoort echter ook gebruiken als u reist naar of reist vanuit een van de buurlanden waar de rabiësstatus overeenkomt met die van de EU. Deze landen zijn: Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Zwitserland en Vaticaanstad.