Deprecated: Cannot use "parent" when current class scope has no parent in /home/vetcom/public_html/administrator/components/com_fields/helpers/fields.php on line 608

Mugachtige insecten brengen een levensbedreigende infectie over: leishmaniose van de hond.

leishmagniose1

Hoe wordt leishmaniose overgedragen?

De ziekte wordt veroorzaakt door een microscopische parasiet Leishmania genaamd, overgebracht door de beet van een mug: de sandfly. Honden kunnen tot 100 keer per uur worden gestoken tijdens het werkseizoen van deze mug, van mei tot september.

In geval van infectie is het mogelijk dat de symptomen niet onmiddellijk verschijnen. Maar wanneer zij aanwezig zijn, zij zijn onder meer koorts, haaruitval (vooral rond de ogen), gewichtsverlies, huidwonden en aandoeningen van de nagels van het dier. Interne organen worden ook aangetast, wat kan leiden tot bloedarmoede, artritis en ernstige nierinsufficiëntie. Deze ziekte is vaak dodelijk en de implementatie van dure behandelingen beperkt alleen de symptomen, in geen geval om de ziekte te genezen. 2,5 miljoen honden zijn al besmet met deze parasiet.

Het eerste vaccin tegen honden leishmaniasis is beschikbaar.

Preventie blijft de beste bescherming!

In Zuid-Europa lopen veel honden een constant risico op leishmaniose bij de hond en deze ziekte verspreidt zich nu naar Noord-Europa. Vaccinatie stimuleert het immuunsysteem van uw hond om resistenter te zijn. Vaccinatie tegen leishmaniasis bij honden kan uw hond een nieuwe methode van bescherming bieden.

Ik kan u vertellen over de beste hondenleishaniasis-beschermingsmaatregelen voor uw hond.

 

leishmagniose2

Sandflies zijn wijdverspreide insecten en zijn te vinden in veel habitats in Zuid-Europa.

De betrokken mediterrane landen zijn:

(Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland, Malta, Turkije, Israël, Egypte, Tunesië, Marokko, Algerije, Libië)

In deze landen duurt het seizoen "Zandvliegen of Sandflies" van mei tot september, of oktober wanneer de zomer wordt verlengd.

Tot nu toe beperkten preventieve methoden tegen hondenleishmaniasis zich tot het verminderen van het uitbreken van zandvliegen en het beschermen van het dier met een afstotend insecticide.

Zoals met de meeste vaccins, heeft het immuunsysteem regelmatige herinneringen nodig.

De beste tijd om de hond te vaccineren is zo snel mogelijk of voordat hij naar Zuid-Europa reist.

Praat vroeg genoeg met me om de vaccinatie te starten.

Virbac nieuws ( en Frans)